От 28 март започва пръскането срещу кърлежи във Варна.  Дейностите

...
От 28 март започва пръскането срещу кърлежи във Варна.  Дейностите
Коментари Харесай

Започва пръскането срещу кърлежи във Варна

От 28 март стартира пръскането против кърлежи във Варна.  Дейностите се правят от общинското дружество „ Дезинфекция, дезинсекция, дератизация “. Графикът планува първо да се обработят тревните площи в Морската градина и Зоопаркът. Това ще стане в дните 28 и 29 март.

В интервала от 1 до 5 април ще бъдат обработени дворове на образователните заведения в града. Периодът съответствува с пролетната почивка на учениците, като екипите ще уведомяват дежурните виновни лица за идното отнасяне.

Парковете в кварталите „ Аспарухово “, „ Младост “, „ Възраждане “ и „ Владислав Варненчик “ ще бъдат третирани в интервала от 8 до 10 април.

Дворовете на детските заведения ще се пръскат от 11 до 30 април, като шефовете или други виновни лица ще бъдат авансово известени. Детските и спортните площадки, както и кварталните градинки ще се обработват през целия месец май, като третираните площи ще се отбелязват с предупредителни табели.

Парковите площи ще се обработват в късните вечерни или ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба. Това ще става при подобаващи климатични условия (температура, мокрота, вятър, превалявания, прораснала растителност).

От предприятието допълват още, че употребяваните биоциди са предопределени за битова приложимост и са с ниска токсичност, оповестиха от пресцентър ана община Варна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР